Колеги качвам се сутринта в колата тръгвам и по едно време гледам стрелката на скоростомера седи на 20 . Всички останали уреди си работят . Пробвах с премерен удар по таблото , но не се получи . Някой да има идеи ???
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скоростомера не работи .
Collapse
X
-
На първо време намери кулунга на датчика от скоростната кутия, ако си с боксер, защото на ТС май е от АБС, но може и да греша.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
-
Значи е от датчика. Потърси по менюалите къде е буксата на датчика. Обикновено там клеясват клемите.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Извинявам се че се намесвам без да окажа помощ...
На мен са ми изядени тези зъбчета на пластмасовото и се чудех дали ако си направя цялото пластмасово от метал ?!?
Дали мога нещо да прецакам скоростната кутия...И някой има ли идея колко пари върви тази пластмаса в магазина и колко по моргите...
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеСега покарах колата и видях, че не ми отчита и изминатите километри. Дали е от датчика и къде се намира при моя модел и мотор.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеза съжаление си пак в началото щото и двата уреда взимат сигнал от един датчик и са взаимно свързани. това означава че повредата може и в датчика да е и в таблото, но самия датчик няма какво да му се прецака. ако имаш познат с осцилоскоп, замерете го.
Offtopic:Колата ми е на 97524 км. от както съм я купил...
Comment
-
моргата и нов датчик ... сменя се лесно .. според мен де .. И другото проблема ви не е в таблото като смените датчика сами ще се уверите .. а Точно това че се заоблят зъбчетата на шибаната пластмаса ... само долния край незнам откъде може да се купи ..alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
Comment
Comment